G2M Superfriends

Sunday, August 28, 2011

Bangun PAGI

Bangun pagi merupakan suatu keadaan yang menyihatkan dan penuh dengan berkah. Di antara waktu-waktu istimewa yang diciptakan Allah SWT untuk Muslim adalah saat Subuh. Di dalamnya terkandung banyak keberkatan. Begitu mulianya waktu Subuh.

Syukur sepanjang ramadhan ini kita selalu bangun awal untuk bersahur. Lepas sahur, kita tak digalakkan untuk masuk tidur. Kerana tidur selepas Subuh akan menyempitkan rezeki kita. Buat lah apa-apa yang patut sebelum masuk waktu Subuh seperti berzikir, mengaji dan lain-lain. 

Hujung minggu macam ni memang seronok buat kerja-kerja yang berfaedah  seperti mengemas rumah sebagai permulaan aktiviti hari ini. Sesegar udara nyaman pagi, begitulah juga semangat kita di awal hari ini. 

Bangun pagi-pagi----->
~AKU MAHU MAAFKAN SEMUA ORANG YANG PERNAH BUAT SALAH DENGAN AKU.
DENGAN HARAPAN KESALAHAN KU JUA AKAN SETIMPAL DARIPADA KEMAAFAN KAMU SEMUA YA.~
0-0 tau.. Salam EidulFitri yang kian menjelang.... Salam Cherya..... (",)


~HADAPI DENGAN SENYUMAN~

16 comments:

Cik Bell said...

betul tu..maaf memaafi..dulu masa kat asrama..bdak2 nie sblOm tdoq msti minx maaf..huhu ;)

Gen2Merah said...

Cik Bell ---->

ehehehe.. salam kemafaan juga buat Cik Bell ya.. mohon maaf andai ada tersilap salah dan terlanjut kata...

Kancil 8349 said...

Salam geng,

Selamat Hari Raya Aidilfitri, maaf zahir dan batin...

sebagai kawan...mungkin pernah sakitkan hatimu dan pernah buat kau marah...aku memohon maaf. ia disengajakan dan mungkin tidak disengajakan..0-0...jumpa lagi buka sekolah...hehehe

Gen2Merah said...

Kacil 8349--->

salam kemafan juga geng. semoga menjalinkan silaturrahim sesama kita.

Selamat Hari Raya Aidilfitri, maaf zahir dan batin...

hafrawiey ozakawa said...

slmt ary raya...mohon maaf sbb tgk blog cikgu...hehehe
/

http://hafrawiegeek.blogspot.com/

maszull said...

salam...selamat hari raya maaf zahir batin dr mama dan keluarga yer cikgu...:)

K O R I E said...

saling bermaaf maafan ^^

sori yea klu korie ada buat slh dkt gen2.. huhu

ada ke?

Aida Azryn said...

selamat hari raya aidilfitri dan selamat menyambut hari kemerdekaan! ;)

Gen2Merah said...

hafrawiey ozakawa---->

ehehehe.. selamat hari raya juga ya... salam kemafaan

Gen2Merah said...

maszull---->

terima kasi bany2k ya mama... salam kemaafan di aidilfitri...

Gen2Merah said...

K O R I E---->

ehehe.. KORIE tak penah buat salah pun ngan saye,... apa pun marilah kita saling bermaafan ye sesama kita..

salam ukhuwah

Gen2Merah said...

Aida Azryn--->

tima kasih aida.. salam aidilfitri dan salam kemerdekaan juga ya..

Nizam Ijam said...

selamat memaafkan :D

Gen2Merah said...

Nizam Ijam---->

iyep,maaf memaafi sesama kita..

CikGu Ma said...

saya dah mintak maap kan???so, nak add kt fb bleh ke??

***x bagi pun nak add jugak...hikhik...tlg accept yea --->dengan nada paksa (",)

Gen2Merah said...

CikGu Ma---->

ehehehe... dah accept lah cikgu.. thanx yaa... salam perkenalan salam ukhuwah ye cikgu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...