G2M Superfriends

Friday, October 14, 2011

Pen Nan Sebatang

Pen Merah Pen biru, 
You marah I love u..


Guru dan pen memang tak dapat dipisahkan. Tanpa rotan, pen sahaja jadi peneman setia. Ke mana-mana kaki ini melangkah, pen tetap tersemat di dalam poket.  Itulah personaliti seorang guru.

Pen untuk menanda markah jawapan, memeriksa buku latihan, membetulkan ujian latihan murid, atau pen mungkin juga untuk membaling kepala murid yang degil.. ekekeke (opsss, jangan di coba-coba ya.. gurau je heee).

Bercerita pasal pen ni kan, saya ada satu kelemahan yang patut saya kongsikan di sini.. ehehe. Nak tahu, setiap hari ada saja pen saya yang hilang tercircir entah ke mana. 

Hari ini beli pen baru, esok hilang.. Beli dan hilang, hilang dan beli 10000000x. Asyik2 hilang ja pen ni. Tensen betul jadinya. Baru saya tahu, rupanya saya  ada kelemahan di situ. Selalu lalai bila bawa barang-barang. Uhuhuu.. Entri ini mungkin membuktikannya-----> [KLIK SINI]

Selamat Pagi Jumaat yang ceria ya.. 


~HADAPI HARI INI DENGAN SENYUMAN~

34 comments:

Citarasa Rinduan said...

selamat pagi cikgu,..
tanpa pen merah sure markah sekolah kak ayu dulu2 biru jer....
hehehheheh

ps: MMG bahaya kan kalau ada masalah lupa...

Aziela said...

Ada cara...hehehhehe. Buat sticker nama cikgu bebanyak kat kedai..lepas tu lekatkan sticker tu kat brg2 cikgu. Kalau org jumpa, taulah org nak pulangkan semula. Cara lain..ikat tali kat pen tu dan klipkan pada baju..hehehehhe Opss..wallet tu kan, boleh pakai yg mcm spiderman wallet anak akak...dia ada mcm rantai kan...boleh klip kat belt. Lebih baik tebalkan muka daripada putih mata..yer x?

Acik said...

kalau pen tu kat meja, kenalah ikat ke meja, baru tak hilang. kalau pen tu kat poket, ikat ke poket ler . heheheeee ... :)

CikGu Ma said...

ish...gantung kat leher la pen tu cikgu..ekeke

Dylla Abas said...

hehehe..lepas ni kena ikat tali pada pen dan poket baju.mungkin lepas tu takde kes hilang lagi :)

p/s : morning cikgu!!

intan_blur said...

"seee..lamat pagi cikgu" (ckp mcm upin ipin punye style)..ekekkekeke

lain kali..ikat ngan tali pastu gantung kat leher..dulu intan ade sorang cikgu mcm tuh..hari2 kitorg amik pen dia..sbb dia cuai..

Si BuDaK KaChAk said...

selamat pagi cikgu~(mcm cite upi ipin...hehehe)

saya pun dulu mcmtu gak...pstu skng gantung kt tali...so da tak ilang da....hehehe

ch000tz axoera said...

hehehee lebiu keeee hehe

QueeN TerataI said...

pelupa agaknya cikgu ni... :)

aizamia3 said...

lepas guna simpan.. kena letak nota kat sekitar meja baru ingat kut.. ;)

singgah sini lepas 2 3 hari tak bersiaran..

Bro ahmad said...

banyak jasa pen pada seorang guru..boleh elak kalau tak cuai..:)

nak topup RM10 SINI

http://www.trioseposen.com/2011/10/tia-ajak-bersaing-sesama-blogger.html

JunAina said...

kalau cermin mata boleh gantung kat leher...tapi pen nak gantung kat mana ek?

moral of the story. cikgu jgn beli pen yg mahal2 guna je pen sebatang 70 sen...ekekekekeee...

MamaEma said...

dulu2 selalu cakap ayat ni..hahaha...

pen merah pen biru
tanda merah u gagal
tanda biru u bagus

tanda merah dari luar
tanda biru dari dalam

Rai said...

saya pun selalu lupa dan tertinggal barang.. kadang2 pegi keja tak bawak ic..hehehe..

Yatie Awang said...

kena cari saru atenatif, bagaimana tak mahu bagi hilang lagi,
mungkin boleh gantung kat h/phone hahaha

halila Ibrahim said...

beli pen yg boleh di gantung tali ... pastu sangkut kat leher...haha.. x pa .. pen bukanya mahal pun .. tp hari2 beli kayalah kilang pen..

bobiedanbad said...

lebih banyak pen merah dari biru tau pun hitam hehehe :)

NasZ said...

selamat pagi cikgu, ni saya jumpa pen cikgu kat mana ntah. (gelak jahat..hehehe).

MOHD NASER.com

cik sakura said...

pen xhilang tapi pensil selalu hilang..pantang letak atas meja ada je tangan panjang ambik..eee..

Afikah Aziz said...

alolo siannye,asyik hilang je hehe..bak sini bg ika biar ika tlg jaga pen tu hehe

HaiDa HiDa said...

itulah al-kisahnya ya..
hida plak hilang tu xder la tpi lpe tu selalu.. terutama password.. :)

THE LEKAT LEKIT STORY said...

jasa mu di kenang..

ziraziz said...

cikgu n pen mmg x dpt dipisahkan esp pen merah...smpaikn masa hari guru pn ank2 murid bg hadiah pen merah.. ha2..

NOOR FATIN said...

kena beli sedozen pen merah ni.. hehehe

Gen2Merah said...

@ Citarasa Rinduan------>
tim kasi kak.. harap takkan lupa2 lagi pasni.. ehe

@ Aziela---->
ahahaha, cayalah Aziela.. kretaif lah idea tu.. nanti saya praktikkan ye.. ehe. Lebih baik tebalkan muka daripada putihkan mata.. hebat..

@ Acik---->
ehehe.. tima kasih Acik.. idea yang best juga tu..

@ CikGu Ma----->
dulu saya pernah buat macam tu.. tapi rimas la.. ehehe

@ Dylla Abas---->
ya idea yang baik tu.. selamat pagi juga Dylla

@ intan_blur---->
tu la pasal.. hari2 entah ke mana ja pen saya tercicir tu.. huhuhu

@ Si BuDaK KaChAk----->
nantilah kalau saya rasa bersedia, nak gantung pen tali gak la ehe

@ ch000tz axoera---->
ehehehehe

@ QueeN TerataI---->
iya betul.. pelupa setiap kalu ..uhu

@ aizamia3----->
dulu pun saya ada buat macam tu.. tapi macam tak bertahan lama.. kembali ke sikap asal.. ehe

@ Bro ahmad---->
tq bro...

@ JunAina----->
ya, pen murah tu lah yang selalu hilang.. kalau pen mahal mmang menagis darah juga kot.. ehe

@ MamaEma---->
ehehehe.. menariknya ayat dia ya Mama... pen merah dan pen biru.. lagu ke ni..?

@ Rai----->
ahahahaha.. sampai lupa bawa ic tu yang lagi kritikal.. ehehe

@ Yatie Awang----->
ehehehe.. Idea yang menarik tu Yatie. bagus gak letak kat hp kan.. ehe

@ halila Ibrahim---->
Pen mmg murah, tapi hari2 beli tu yang menyusahkan.. kaya tokey kilang pen. huhu

@ bobiedanbad---->
ya, pen merah adalah segala2 nya.. ehehe

@ cik sakura---->
ahahaha.. mereka nak pinjam agaknya, tapi lupa pulangkan balik kan.. ehehe

@ Afikah Aziz---->
yeaaahh. Afikah tolong simpan pen saya bebaik ye.. ehehehe

@ HaiDa HiDa---->
banyak cara supaya kita tak lupa sesuatu.. antaranya doa2.. tapi saya ni macam malas lak.. ehe

@ THE LEKAT LEKIT STORY---->
tima kasih Lekit

@ ziraziz---->
iya ke selalu dapat pen merah drp murid? Tahniah cikgu..

@ NOOR FATIN---->
ehehehe.. betul2.. idea yang menarik tu. Tpi kalau beli sedozen, alamat sedozen juga lah yang cepat ilang barangkali.. ehehe

Oh Oeya said...

I love u too..
eh! eh! eh!
hihihihihi 10000000x

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

suka pen biru, pen merah tanda tak pas...haha.

zuraa said...

pen merah pen biru,
you marah i dot dot.
HAHA cikgu jangan la careless sangat cikgu. tue dah macam satu pembaziran tawwww >.<

3no gr33ny said...

murid saje amik pen merah cikgu kot..buat kenangan ..hihi

Aimi Rosli said...

wah, cikgu rupanya.

dulu masa sekolah rendah ada satu cikgu matematik saya suka pinjam pen merah dari anak murid ((:

Gen2Merah said...

@ Oh Oeya---->
ehehehehe


@ FIFIEY LYCHEE MARATION---->
ehehehe.. Betul3x...


@ zuraa---->
ehehehe.. Tima kasih banyak2 ya Zura..


@ 3no gr33ny---->
ahahaha.. murid ambek tanpa kebenaran tu yang tak best... ehehe


@ Aimi Rosli---->
ehehehe.. tu cikgu yang pelupa bawa pen lah tu.. asyik nak ponjam dgn murid je

Hanie_Dew said...

aku tau penyelesaiannya ko kene buat ikat pen ko ngan tali kat leher. kmpem tak ilang punya

Jue said...

wohoo tringat dulu suka guna ayat tu time skolah!hahahaha

agree ngan cadangan Hanie..xpun ko ikat kat lengan =P

3no gr33ny said...

sabo jela ek

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...