G2M Superfriends

Sunday, October 16, 2011

Masih kah kau INGAT?

Salam buat semua. Gen2Merah kembali lagi setelah seharian tidak hapdet blog usang ini. Busy sebenarnya nak siapkan segala. RPH, BBM, Lembaran kerja dan segala filing khusus untuk persiapan Kem Linus Tegar yang bakal berlangsung 3 hari bermula esok.

Woke okey, tak mahu fikirkan pasal kerja, tak mau kusutkan kepala.

Jom kita santaikan minda dan hati dengan melayani foto 1001 kenangan ini. Masih ingat ka anda?

Dulu dan sekarang


Teringat pula saya zaman kanak-kanak dulu. Terfikir betapa pantasnya edaran masa berlalu kan. Yang pastinya pelakon kanak-kanak ini lah yang pernah mewarnai kegemilangan filem kung fu tahun 80-an dulu. Sekarang dah membesar menjadi seseorang yang kita tak sangka merekalah watak utama pelakon cilik ini.

Masih segar dalam ingatan, saat menonton TV lama bersama-sama arwah ayah sewaktu kecil tahun 80-an dulu. Memori yang sungguh indah bila dikenangkan kembali.

~HADAPI DENGAN SENYUMAN~

55 comments:

IMANSHAH said...

tahun 80 an rumah saya takde TV

Umi Anaan said...

dulu minat giler budak 2 org ni..siap beli vcd lagi.

eila said...

dah besar ensem lak tu tp asal dia tak berlakon dh skang ni????

!! YaNa YassiN !! said...

serius dh besar hensem tueee,..

Cik Sara said...

siapa nma budak kecik yang dah besar ni ek? suka tengok aksi kungfu diorang lm cerita china tu..

bobiedanbad said...

skrg busy untuk saringan 3 dan 6. Kem Linus Tegar sudah di buat bulan lepas. Jadi selamat berkem. Steady kau geng. hehehehe.


masihku ingat budak2 ni..

whitecappuccino said...

Oh..mereka ya ni?

Zie said...

Wah dah besar panjang dan encem plak tu...

adwafarahin said...

da besar ensem plak :P

Mizfantagiro said...

masa sy kecik2 dulu tv sy siap blh bukak cam lemari tu..hihihih..bila ingat kembali semua kenangan zaman kecik2..senyum sendiri..ohhhh indahnya..lucunya.. =)

nini said...

haah,....budak2 nakal yang comel..erk kan...???

~SaL IjOu~ said...

kenangan best.sgt suka layan cite kungfu kecik2 dulu~ ^^

Ayen... said...

Kwn ingat lg sbb kwn ni mmg suka cite2 kungfu,hehe...mmg cepat yek masa berlalu.

CikGu Ma said...

ensem abah saya lagi...hik3...

Aimi Rosli said...

selalunya keliru budak-budak botak ni sebab semua nampak sama. haha.

Rtp Farra Arisha said...

sudah menjadi lelaki sejati mereka berdua..ehehe..i still adore them until now..kedua2 mereka ada perubahan di wajah!

Ezad Skytech said...

dulu kalau cerita2 kung fu ni budak2 ni mesti ada...kelakar kot...kan best kalau ada tayang lagi cerita2 kung fu yang budak2 ni berlakon dulu..

3no gr33ny said...

bestnyee...suke tgk dua ni blakon =)

Waqheh said...

salam..tu budak y dh besar ke der? haha

missgee said...

Budak gumuk ngan spek
mata hitam tue yang
buat kita nda lupa kan??
Comel dan kiut..

ch000tz axoera said...

followed #940 :D
where can I shout2 here eyh..? please come follow me bck hehehe :p

che mid said...

Ha ha ingatkan gambar gen2merah tadi..

PeRmAtA bIrU said...

shoalin... cita budak botak yang suka makan.. hahhaha...:) comel jer..

Gen2Merah said...

@IMANSHAH----->
wah iye ke takda TV.. dulu2 mungkin keagamaan itu yang enting kan..

@Umi Anaan---->
ehehe.. dulu xda VCD.. kami pakai video tape je.. skrg mgkin bnyk filemnya di VCD kan kan

@eila---->
mungkin ada lakonan dorang sekarang ni.. cuma kita tak perasan kot

@!! YaNa YassiN !----->
ehehehe.. ensem yaa

@Cik Sara----->
saya pun dah tak tau nama dorang ni.. ekeke

@bobiedanbad---->
okey, terima kasih ya cikgu

@whitecappuccino----->
ya, mereka ah ni.. ehe

@ Zie---->
ehehehehe

@adwafarahin---->
ensem (",)

@Mizfantagiro----->
ehehehe.. samalah. TV saya pun macam lemari buleh buka dan tutup.. hee

@nini----->
ehehehe.. dulu2 dorang ni lucu dan comel

@~SaL IjOu~ ----->
iye kan.. saya pun suka layan certa kungfu2 ni.. heee

@Ayen...------>
iye, masa cepata beredar.. tak sedar banyak perubahannya

@CikGu Ma----->
saya lagi ensem dari ayah awak.. ahahahaha

@Aimi Rosli---->
ahahaha.. iya juga kan.. kepala botak, semua nampak sama

@Rtp Farra Arisha ----->
hai Farra.. thanx sudi singgah sini..

@Ezad Skytech----->
ya, memang dah lama tak lihat kembali filem2 mereka ni.. huhu

@3no gr33ny---->
ehehehe.. sama maca saya la.. suka sgt

@Waqheh----->
wkmsalam.. ya, mereka dah besar panjang dah.. hihi

@missgee---->
budak spke gemuk tu lah yang paling poplar..

@ch000tz axoera----->
yeaahhh.. already following u too.. heee

@che mid---->
ehehehe.. gambar saya ni tak ensemm.. ekeke

@PeRmAtA bIrU ---->
ahahaha.. comel kan... hehe

ghost writer said...

sudah tentu aku masih ingat wajah kedua budak tuh.tapi bila dah besar panjang cenggini,lain lar plak.

ghost writer said...

lawa gen2 ko.budak sabah mmg suka make-up keta ek.peminat MU nih.

Kancil 8349 said...

dah besar panjang rupanya mereka...dulu comel2 belaka sekaranf dah hensem2 plak tu...hehehe..

terima kasih geng...kamu tersenarai no 1

http://kancil8349.blogspot.com/2011/10/punca-traffik-kancil-8349-minggu-kedua.html

nazirah said...

wah tak sngka budak2 ni da bsr ensem la pulak nak tackle la ngeee

eintanliana said...

mnt giler tngk cerita kungfu lawak3 ble budak 2 org ni berlakon...huhu

maszull said...

salam dil...x sangka kn pelakon kanak2 tu dah besar rupa2nya....

kenangan terindah bersama2 ayahanda yer dil...

HaiDa HiDa said...

ingat citer ni.. dah byk kali ulang kat tv kan.. hida tak minat sangat layan citer aksi ni tapi citer ni mmg layan sbb lucu ngan mereka berdua..

Lulu Caldina said...

kalaulah designer alieff tu tak dapat dikesan, boleh try yang ni juga..

http://www.cikbulat.com/

hasil kreativiti nya memang tak sebanding alieff, tapi terjahlah dulu mana tau berkenan

Lulu Caldina said...

eh alieff tu ada FB

http://www.facebook.com/alieffdotcom

Aien Not Alien said...

hahaha..ketawa dibuatnya..

otomatik teringat cerita kungfu ni..

makan ubi banyak2 pastu kentut.. bila bab kungfu2 je mesti serahkan pada yang kurus tu..

memang best dorang berlakon...hehe

Hanie_Dew said...

wah wah hensem jadinya budak yg terrer kungfu tu..

sape nama die ni.

MamaEma said...

best tgk dua org budak kecik berkungfu

QueeN TerataI said...

masa Queen pregnant dulu mmg suka tgk citer kungfu diorg ni.. seb baik anak kuar xde rupa diorg.. hehehehe

cik sakura said...

haha..bukan awak rupanya..ingat awak tdy..

Gen2Merah said...

@ghost writer----->
ehehehe.. saya mungkin bukan tergolong mereka yang suka make up kereta.. tu pun saja2 je.. ehe


@Kancil 8349----->
ye ke no.1.. ehehehe.. bangga2...


@nazirah----->
ehehe.. ensem la plak kan.. saya pun teringin nak tengok pelakon pempuan kanak2 dulu.. mesti dah besar cantik kan.. ehe


@eintanliana ---->
yeahh, sama dgn saya.. suka dgn watak2 kung fu ni


@maszull----->
ye kak.. rindu betul saat2 itu..


@HaiDa HiDa---->
iya, memang budak2 ni watak lucu dalam setiap filem kung fu


@Lulu Caldina----->
wahh, terima kasih banyak2 ya Lulu sebab sudi bantu saya kesan designer tu.. nanti ada kesempatan saya nak contact dia utk template saya.. Thanx Lulu


@Aien Not Alien---->
ahahaha.. AIA pun ingat juga ye... memang lawak,..


@Hanie_Dew---->
entah lah sapa nama budak ni..kalau nama Jumadil saya kenal la.. ehehehe


@MamaEma---->
hai mama.. selamat pagi.. mama pun peminat kung fu dulu2 ya


@QueeN TerataI---->
ehehehe.. selalunya kalau suka dengan sesuatu, pasti akan effect dengan kandungan kan.. nasib baik baby takda yang sama yang macam kung fu.. ehe


@cik sakura---->
lebih kurang lah macam muka saya juga kan.. ehehe

Jue said...

wah ensemnya diaorg bila dah besar!! msh blakon ke x eh? dulu lyn2 giler time diaorg blakon..suke nengok ^^

intan_blur said...

alfateha utk arwah...moga rohnye dicucuri rahmat
intan ingt lg budak nih..hensem eh skrang...hahahha...intan memang peminat citer cina no1..hindustan x tersenarai langsung..

Prince Halilintar said...

prince mmg suke tgk cite kungfu mereka mase kecik2 dulu..

ziraziz said...

diorg b,lakon dlm kungfu shaolin kan..mmg suka tgk diorg ms dulu2..lawak giler...

hanaahmad said...

dah besar dah depa. comel sangat. :)

QueeN TerataI said...

errrr rasanya ada gak... dia suka buat lawak mcm dak dlm citer kungfu ni.. kan kelakar.... :) kdg2 dia buat gaya2 mcm org berkungfu or bersilat... haaa maknanya adalah kan tempiasnya

PinKy MoMMa said...

sory cikgu cari designer utk blog ker? boleh juga try ngan cik bulat..dah 3x saya tempah dengan dia ;)

so far puas hati..blog skrg pun dah bertukar wajah hasil sentuhan dia..

ok komen pasal entry..ermm tahun 80an masa tu masih kecik..tak tengok tv sangat masa tu..banyak main beskal huhu..

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ said...

ca penah tgok citer kungfu dak2 ni berlakon..hehe..masa tu ca pon masih dak hingusan..kih3..

ensemnye dia da besar.yg baju itam tu.hik3..*gatai*

Gen2Merah said...

@ Jue---->
ye ke dorang ni dah ensem?? rasanya saya lagi ensem... ekekekeke


@ intan_blur---->
wahh, cayalah Intan.. tak suka wayang Hindustan ye.. kan banyak tari menari tu.. ekekeke


@ Prince Halilintar---->
ya, dorang ni memang melucukan.. ehehe


@ ziraziz---->
iya kak, paling femes yang gemuk tu.. Yang kecik tu lak memang mahir berkungfu,.. ehe


@ hanaahmad---->
comel macam saya.. tima kasih ya,.. hihihi


@ QueeN TerataI---->
iya Queen.. dorang ni pun pandai berkungfu,. cuma d selitkan dengan unsur2 lawak kan.. ehe


@ PinKy MoMMa----->
wahh iya ka MoMMa.. Insya Allah nanti saya try contact cik Bulat utk desig template saya... Mungkin dalam hujung tahun kot.. Thanx yaa

anitadiana said...

pelakon tu kak ita suka cikgu..kelakar ..nak2 yg debab tu..yg lagi satu kungfu lah..bila besar hemsem lak tu...

aizamia3 said...

suka dengan pelakon kanak2 tu.. comel je.. tapi biasalah.. takkan selamanya dorang kecik je kan..

Niena Pengembara Ilahi said...

suka dgn hijau... erm, hijau jgak salah satu warna kegemaran Rasulullah kn... :)

mummy raisha said...

alolorrrrrrrr comelnye! minat gile ngn dua org budak botak ni dlu..tetibe teringat cara yg sorg tu gelak mcm mne dah ler notty..comel2! harus tgk dlm youtube kan.. thanx gen-2 kerna mengembalikan memori ini hehee

aEvOeCaEdOe said...

saya datang :)
saya dh ada dh citer dorang ni.. baru download ari tu.. mengimbau kembali kenangan lama...hhiiiihhiiii...

wan nurul hezrina said...

aku suka sangat ngan kaler ijau..sejuk mata memandang..alahai cumil katak ijau tuh=)

wan nurul hezrina said...

citer kung fu sholin soccer mummy ada nengok dulu..mmg kelakar abes...cumil budak yang bum bum tuh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...