G2M Superfriends

Monday, October 24, 2011

Nasib baik mereka 'DARJAH SATU'

Pagi tadi adalah hari pertama peperiksaan semester akhir untuk murid-murid SKBPT. Seperti lazimnya, ada saja giliran saya untuk mengawas kelas Tahun 1 ni. Nak kawal kelas darjah 1 ni memang mencabar  sebenarnya. Time exam disuruh diam, memang diamm. Tapi kejap je, pastu riuh balik. Di arah duduk, lama kelamaan melompat-lompat juga budak-budak ni. hehe


Paling leceh bila kita dah bagi penerangan tentang kertas soalan tu. Berbuih mulut bagi explain panjang-panjang, murid-murid kecil ni  tetap juga nak datang sorang demi sorang bertanya balik. Ekekekeke. Takpe, dah ragam budak-budak macam tu. Layan saja la kan. (",)

So, sebelum masuk kelas tu, sempat juga lah saya buat mimik muka garang . Biar budak-budak ni segan sikit. Jadi takda la saya bingung nak nak senyapkan kelas time exam macam ni.(",)
 

"Okey semua murid, keluarkan hanya pensil dan pemadam di atas meja. Jangan pandang belakang kiri dan kanan lagi. Jangan bercakpppp. Tutup mulutttt..."

"bammmmmm"............. Spontan juga tangan saya menghentak meja guru. Saja je nak acah bagi gertak sikit murid tahun 1 ni. Tau takpe. Ngeeeee~

Namun sergahan saya langsung macam tak diendahkan oleh murid. Malah mereka semakin galak ketawa kecil. Agaknya muka saya ni tak cukup garang kot..


"weiii, Apasall pulak kamu ketawa-ketawa ni haaaaa??? Apa yang lucu sangat ni'..?


"Cikguuuu... cikgu punya zip seluar tu terbuka.... wahahahahahaha..." Spontan satu kelas ketawa...

"Oh iy ke? hehehe. "


Cesss. Kureng punya buda-budakk ni. Membelakangkan diri sambil membetulkan semula zip seluar yang tak kena. Maluuu... Macam mana lah boleh terlupaaaa... hahahaha kantoiii (",)

p/s: Naseb baik lah dorang masih murid tahun 1... ekeekeke (",)
Dialog pagi ini:
v
v
v

Saya: Ok Semuaa senyappp.... harap kamu jangan bagitau sapa-sapa pasal zip cikgu ni ya... awasssssss.. heeeee... ;p

Murid: Bolehhh, tapi dengan sarat cikgu jangan jahat sama kami ya. kalau tak pecah rahsia... ahaha


Heeeeee.....

~HADAPI DENGAN SENYUMAN~

37 comments:

Kancil 8349 said...

apasal boleh terlupa tu geng...hehehe...nasib tahun 1..kalau tahun 6 macam mana tu...hehehe

aku ada ikut segmen BK...ada entri mengenai blog kau geng...kalau sudi singgahlah ke blog aku...

http://kancil8349.blogspot.com/2011/10/segmen-bk-blog-aku-dan-follower.html

maszull said...

assalamualaikum dil...heheheheheehehehehe ya Allah cikgu dil ni buat lawak jer pepagi kat kelaskn...nasib baiklah budak2 tu baru tahun 1 kalau x kes lain...mcm mana cikgu boleh terlupa ni....:)

x boleh buat garang2 la jawabnya...:)

bobiedanbad said...

di SKKS pun, baru start exam hari ni.
Hahahah kenapa boleh jadi begitu geng..nasib budak2

mieza said...

ntah pape je lahhh budak2 kecik ni...
yang cikgunye pun satu hal jugakk..
haa

whitecappuccino said...

hahaha..lucu laa..konon buat2 garang yer, sebaliknya diketawakan dorang sebab zip seluar tu..tapi betul la mengawas budak2 kecil ni boleh pening dibuatnya..akak biasa ngajar budak besar bila sesekalibkena mengawas budak form one memang haru jugak ..

C` Ayob-Ilmu Asas Hidup said...

adu na......kasian......nasib ular tak nampak

Jo Qusary said...

Nasib baik la aku tak masuk kelas cikgu nie, hehehe...

Qienah said...

kantoi..hihi.tp btol, ckp ulang kali tp ttp buat.pepn tahun 1, xdengar cakap, xrasa nak marah sangat.

PinKy MoMMa said...

aduh cikgu aper kes ni? cikgu teringat seseorang ke smpai terlupa nak zip hahahaha..ok tak pe..anak murid smua tutup mata ngeeee ;p

Bro ahmad said...

ishhh malunya hahaaaa..kalau bro maunya tutup muka malu...budak2 tak berbohong nanti cerita balik kt mak bapak adesss.pandai ugut..rasuah jajan je..senyap la dorang tu XD

cinnamon.com said...

cikgu dah bocor rahsia kat sini dah...so semua orang dah tahu..hehehehe

Ezad Skytech said...

hee..murid2 tahun satu pun da pandai main ugut2 ni ye...

NOOR FATIN said...

hahaha diorg suka mengusik cikgunyaa..

Nurnajwa KZ said...

Hahaha, kan dahhhh :D

Nsib baik drjh satu kan.

3no gr33ny said...

cikgu nak ugut murid tapi jadi murid pulak ugut cikgu..huhu
hamba juga ada pengalaman mengajar murid tahun1 waktu PBS..sangat3 mencabar!

Lisa Ali said...

hahahahahaha...!!!!!!!

nasib budak darjah satu.kalo budak tingkatan 1, sampai abes sekolah dorg akan cakap benda yg sama. "zip seluar cikgu terbukak..." ahahaha

nmirmo said...

anda ditag!!! http://ntira-mirmo.blogspot.com/2011/10/tag-from-adek-tia.html :)

~SaL IjOu~ said...

Pagi cikgu!~

ahaha, klaka je cikgu ni..;p

masa praktikal aritu sy ada ajar darjah satu utk subjek minor..satu kelas 1st & lagi satu kelas last..mmg beza betul attitude deorang..yg kelas 1st lebih patuh arahan..x byk songeh..nakal yg masih dlm kawalan..tp yg kelas last..aduyahai..terloncat sana terloncat sini..jalan sana jalan sini..mmg bikin haru..tp tu la, budak2..layankan aja..hehe

Dylla Abas said...

opsss..nasib baik terkantoi dengan murid darjah 1.tapi,mulut budak2 ni kadang-kadang suka terlepas juga..aiyokkk..hehehe (",)

p/s : morning cikgu!!

Aien Not Alien said...

hahahaha..tahun 1 yang nampak.. rakan bloggers yang tahu... hihi..


hati2 cikgu... ^_^"

Hanie_Dew said...

adododoi..kene ugut sama murid balik. hahahaha..cikgu ni salah percaturan la.

bukanngutuk orang lelaki.nak jawab kepada semua lelaki kenapa dan mengapa pompuan buat itu dan ini.

cik sakura said...

morning cikgu..have a nice day..comel je budak2 ni..

Mrs Lurve said...

aduhai..seb bek budak darjah 1, kalo tingkatan satu..mesti merah menyala muka hehehehe

p/s : tag u in my entry http://indahitukamu.blogspot.com/2011/10/tagged-lagi.html

anitadiana said...

kelakar lah cikgu ne..benda penting tu ..boleh lupa...nasib baik budak derjah satu..kalu budak derjah 6 tak ke haru..tapi ok lah lawak di pagi hari ne..tergelak kak ita ..he..he..lain kali hati-hati....

Lulu Caldina said...

no komen...ekeke

wan nurul hezrina said...

sabooorjerlah..tang ketuk ketatuh baru nak start ganaih...mastu sekali terlupa tuuut..hahaha sabojerlah tak ganaih jadinya

fadh leyanie said...

kah3..balik sekolah gerenti budak2 tu cter kat mak bapak dorang,,: ibu,ayah tau tak cikgu lupa nak zip seluar,,haha..

Mizfantagiro said...

hahahah..adehhh cikgu oo cikgu..cmno leh jadi cmni eh..huhhu..lawak la..

Abby Salvatore said...

nasib tahun 1 kan..haha

aizamia3 said...

kalau terlupa pasal pen @ dompet boleh tahan ni.. ni tang zip seluar..
nak garang tu dah betul tapi tak tahan nak gelak pasal zip tu.. hikhikhik.. cikgu2..

psstt: sori cikgu.. dah tergelak pulak..

Faz Abas said...

budak2 mmg comel dan tatau nak bohong :)

btw, jumpa blog cikgu ni kat blog kancil td. nak jemput dtg blog www.kisah-dan-kasih.blogspot.com, dan bagi komen sikit :)

QueeN TerataI said...

opsssssssssssssss x zip seluar? hehehehehe malu2... walau mereka masih darjah 1 tp pasti akan diingat smp ke tua tau! betul x?

3no gr33ny said...

sentap ni kalau bush baca..hahha..seli pulak hati hamba dek kecindan entri tuan hamba

3no gr33ny said...

singgah la di halaman hamba.. cini..

http://3nogr33ny.blogspot.com/2011/10/contest-blogku-menawan-kalbu-by-askar.html

Tasha said...

pndi habes la dia,hihi

thanks singgah d blog saye ^^

chegu carol said...

fuh siap ada syarat lagi ah hehe...

Aziela said...

aduh duh duh..... lakonan x menjadi la cikgu....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...