G2M Superfriends

Tuesday, October 11, 2011

Jangan terlalu BERBANGGA



"Jangan bangga dgn handphone mahal/canggih, kerana alat komunikasi yg boleh menyelamatkan kita adalah DOA " 

''Jangan bangga dgn rumah mewah, kerana rumah terakhir kita adalah KUBUR 

''Jangan bangga dgn title/gelaran, kerana title kita yg terakhir adalah... ALMARHUM" 

"Jangan bangga dgn wajah yg cantik/handsome, kerana wajah kita yg terakhir adalah TENGKORAK " 

"Jangan bangga dengan kereta mewah ANDA, karena kereta terakhir ANDA adalah KERANDA JENAZAH" 

"Jangan Sombong dengan Tempat tidur, Kerana yg terakhir adalah TANAH",,.

Thanx to Mazliza Musa 4 sharing (",)


~HADAPI DENGAN SENYUMAN~

30 comments:

missgee said...

Jangan lupa buat perkara
baik, kerana berbuat baik
itu satu ibadah..

Run Away said...

nice beb....;d

Run Away said...

nice beb....;d

Kancil 8349 said...

bersyukur dengan apa yang kita ada....

Prince Halilintar said...

thanks bro mengingatkan hamba ni...=)

HaiDa HiDa said...

nice.. thanks 4 sharing..

Santri T.P.I.N.I said...

terbaik....! nice entri ni cikgu! tahniah cikgu sebab naik gaji. dan dalam belajawan nama ckgu2 pun disebut-sebut...

cinnamon.com said...

betul tu..esok2 bawa kain kapan je..

C` Ayob-Ilmu Asas Hidup said...

mantoplah belilah domain

Fara said...

Wow! Ini entri yg ptt di forward pd semua org! Cool!

Cikgu, sy nak tny sket. Tempelate blog cikgu nie, background die mmg color peach nie ke? Sbb sy totally tak nmpk tulisan kat blog cikgu. Setiapkali nak baca, sy kena highlight. Ke sbb pc sy tak sapot template cikgu nie?

3no gr33ny said...

terima kasih sebab mengingati yang kita ini hanya hamba Dia yang Satu

MamaEma said...

cukuplah untuk bersederhana

N i e Z a said...

nice info cikgu...

QueeN TerataI said...

betul.. betul... betul...

Gen2Merah said...

@ missgee---->
benar.. buat baik berpada2, buat jahat jangan sekali


@ Run Away---->
terima kaseh ya...


@ Kancil 8349----->
iya, sentiasalah bersyukur kan...


@ Prince Halilintar----->
saling ingat memperingati sesama kita kan..


@ HaiDa HiDa---->
terima kasih sama2 ye..


@ Santri T.P.I.N.I---->
bukan hanya cikgu, tapi buat kakitangan awam semuanya kan.. ehe


@ cinnamon.com----->
setuju.. kumpul2 banyak2 harta d dunia, rupanya utk ditinggalkan macam tu saja


@ C` Ayob-Ilmu Asas Hidup----->
ahahaha.. cayob cayob


@ Fara---->
terima kasih fara atas teguran ini.. tentang tempalate ini saya dah jelaskan dalam ruang komen fara.. terima kasih ya.. nanti saya buat penambahbaikan


@ 3no gr33ny ----->
saling ingat memperingati sesama kita kan...


@ MamaEma----->
iya mama.. besederhana dalam serba serbi kan..


@ N i e Z a ---->
terima kasih Nieza...


@ QueeN TerataI----->
tima kasih banyak2 Queen..

NOOR FATIN said...

betol tu. suka ayat tu ;D

fiza said...

Mantopppp. Ingat mengingati amalan mulia.

MaiRa QuEeN said...

tq for da entry..kdg kita lupa dan alpa..saling mengingatkan bgus macam nie..

Afikah Aziz said...

nice entry :)


gen2merah ni nama nye siapa ye kalau boleh tau

Dylla Abas said...

nice sharing cikgu (",) terima kasih emngingatkan sy yg kadang-kala terlupa ni..

che mid said...

Alamak.. kali pertama singgah sini dah terkena.. he he salam kenal dari Che Mid

bobiedanbad said...

semoga kita sentiasa beringat dan tidak riak.

Miss Nadya said...

betul tu...semoga kita xmnjadi mcm tu..Amin..

Gen2Merah said...

@ NOOR FATIN---->
terima kasih banyak2 NOOR FATIN


@ fiza----->
ehehehe.. mantop. sama2 lah kita memperingati kan


@ MaiRa QuEeN----->
betul tu MaiRa QuEeN.. semoga ianya bermanfaat utk kehidupan kita bersama


@ Afikah Aziz---->
ehehehe.. nama saya tu dekat2 gambar tepi kanan ni.. ehe


@ Dylla Abas---->
alhamdulillah, bagus lah kalau macam tu kan Dylla.. salam ceria


@ che mid---->
salam kenal che mid.. dah follow awak kembali ya.. salam silaturrahim


@ bobiedanbad---->
alhamdulillah... sama2 ya kak..

JunAina said...

handphone saya hanya boleh terima call dan sms tak canggih pun...

rumah saya hanya rumah kecil tempat berlindung darp panas dan hujan serta melepaskan lelah bersama keluarga...

gelaran? saya hanya ada nama yang kedua ibu bapa saya berikan...

wajah saya tidaklah cantik sehingga menjadi kebanggaan tetapi Alhamdulillah tidak pulak terlalu hodoh sehingga menjadi bahan hinaan...

kereta saya cuma sebuah kereta comel memenuhi keperluan dalam kehidupan seharian...

tak pernak ku sombong dengan tempat tidur kerana itulah tempat istirehat setelah seharian menjalankan tanggungjawab...

terima kasih atas perkongsian cikgu...

aimie amalina said...

pendek kate janganlah bangga kan..=]

delarocha said...

nice sharing

IMANSHAH said...

ooo en jumadil

Jue said...

Yg part keta n title tu tsgt sokong. Seye x phm sestgh org yg sgt kekwat

budak.mata.empat said...

cuba untuk mengingatinya...=)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...