G2M Superfriends

Thursday, September 29, 2011

Sekuat-kuat LELAKI, sehebat-hebat WANITA

"Gagahnya lelaki, hebatnya wanita"
Betapa indahnya ciptaan Allah s.w.t terhadap manusia.
Saling lengkap melengkapi sesamanya
.  



Tidak sedikit lelaki yang rebah di persada wanita. Lelaki sekuat Julius Ceaser boleh lemah apabila berdepan dengan Cleopatra. Mark Anthony, ketua tentera yang menggantikan Julius Ceaser juga jatuh ke tangan Cleoparta. Ramai sungguh pemimpin agung dunia kalah oleh pujuk rayu wanita.

Sekuat-kuat lelaki boleh ditipu oleh sebodoh-bodoh wanita. Begitulah nisbah hebat dan kuatnya kuasa wanita dalam menundukkan lelaki. Sekuat mana pun lelaki selalunya kalah oleh kata-kata lembut sang wanita. Seorang lelaki boleh menangis apabila ditinggalkan oleh seorang wanita, padahal dia terkenal perkasa. 

Di medan pertempuran dia boleh membunuh begitu ramai musuh, tetapi berhadapan dengan wanita, hatinya boleh tunduk dan bahasa yang digunakan turut lunak. Demikianlah hebatnya wanita. Anda amat berkuasa dan amat perkasa.

Untukmu wanita, gunakan kekuasaan dan kehebatan anda itu untuk membantu membangunkan lelaki. Jangan gunakan kekuasaan anda itu untuk menjatuhkan lelaki. Lelaki pasti kalah oleh pujuk rayu, apatah lagi tatkala nafsunya sedang bergejolak, atau rasa kecintaannya sedang memuncak, dia memang sanggup lakukan apa sahaja untuk membuktikannya.

~HADAPI DENGAN SENYUMAN~

52 comments:

CikHoneyBee said...

nice entry.... cikhoneybee suka ! :)

Kancil 8349 said...

betul tu...air mata dan suara wanita membuat lelaki tunduk dan egonya akan terpadam

ziraziz said...

bangga bergelar 'wanita'.. :)

Myera Nyera said...

agree :)

Gen2Merah said...

CikHoneyBee--->

thanx Honey (",)

Gen2Merah said...

Kancil 8349 ---->

hebatnya seorang wanita kan..

Gen2Merah said...

ziraziz--->

syukur lah kan...

Gen2Merah said...

Myera Nyera ---->

ehehe (",)

Oh Oeya said...

senjata juga.. mulut dan air mata ;)

ingatan yang baik.. terima kasih :)

Gen2Merah said...

Oh Oeya--->

thanx ya sama2 kingsi ilmu yang bermanfaat

Hanie_Dew said...

ooo..wanita ada kuasa ek. ngehngehngeh *gelak ja'at*.

kadang kadang aku ni living google si Jue

Gen2Merah said...

Hanie_Dew ---->

iye, wanita ada super power.. ekeke...

p/s:---> tinggal serumah ngan c jue ye...

missgee said...

Dil,
Mau "Like" ni entry..
Menarik dan terbaik..

P/s: Belum jumpa lelaki hebat itu.. Insyaallah satu hari hari nanti :)

CikGu Ma said...

mai..mai...nak mengayat ni...hehehehe...

Jue said...

Wanita hiasan dunia, seindah hiasan adalah wanita yg ?

Dulu slalu dgr lagu tu time skolah sbb asrama dkat ngan surau

Kitaorg mn stay srumah beb, hanie stay ngan mentua dia, aku stay ngan parent =)

THE LEKAT LEKIT STORY said...

seorang suami (lelaki) juga akan kalah dengan bebelan seorang isteri (wanita) kekekekeke

Mama Afifi said...

Salam Perkenalan, macam mana nak follow awak? Tak jumpa pulak button follow....btw, saya berhasrat untuk menambah kenalan blogger, jemput ke blog saya, ada freebies utk follower teristimewa...

Eera Shera said...

bestnye entry ni..bangga dilahirkan sbg wanita..hee

missina said...

bahagianya menjadi wanita,,errr tp sy tk pandai lak pujuk rayu gitu,,

whitecappuccino said...

so, berhati2 dgn wanita begitu juga dgn lelaki.

Gen2Merah said...

missgee ---->

ehehe.. tima kasih.. insya Allah, ada jodoh tak ke mana kan.. mesti akan jumpa juga tu... ehe

Gen2Merah said...

CikGu Ma---->

ehehehe.. boleh boleh... (",)

Gen2Merah said...

Jue---->

iya, wanita cuma hiasan dunia kan.. ehe..

p/s: ooo, bukan serumah rupanya.. tapi ble plak bekongsi satu blog ye.. ehe

Gen2Merah said...

THE LEKAT LEKIT STORY ----->

ekekeke... betapa hebatnya pengaruh seorang wanita kan.,. ehehe

Gen2Merah said...

Mama Afifi---->

thanx mama.. saya dah follow blog mama yang ke 45... salam ukhuwah ye

Gen2Merah said...

Eera Shera ---->

baik lelaki mahupun wanita, masing2 ada kelebihan dan kekurangan kan.

Gen2Merah said...

missina---->

bukan hanya pujuk rayu, tata tutur pun sebenarnya boleh melemahkan lelaki kan..

Gen2Merah said...

whitecappuccino---->

iya cikgu... baik lelaki mahupun perempuan, masing2 ada kelebihan yang perlu kita bersedia menerimanya

H.J said...

nak jadi lelaki yang tak akan kalah dengan wanita

Gen2Merah said...

H.J ---->

iya saya setuju... (",)

Mama Afifi said...

saya dah follow awak...thanks ya

maszull said...

salam...mama setuju ngan apa yg gen2merah ckpkan ni....

Kaum wanita jadikanlah lelaki mu itu penaungmu bukan hamba mu sebab kamu adalah tulung rusuk lelaki itu dan kaum lelaki jgnlah terlalu mengikut telunjuk wanita hinggakn sanggup melakukn apa2 saja...

Ninie said...

Betul...pompuan dijadikan dari rusuk kiri lelaki...bengkok plak tu...bimbing lah kami...huhu...ayat x menahan.

nak jemput join contest Ninie....
Sudi2 la kalo ada masa yer...hihiks

"Contest: Di Mana Ninie?"

http://thebeautyofsplendid.blogspot.com/2011/09/contest-di-mana-ninie.html

IMANSHAH said...

takut ngan wanita..hehe

Dylla Abas said...

selalu terasa nak jadi 'tulang belakang' lelaki tu..tapi, tak tahu la lelaki tu nak sy jadi 'tulang belakang' dia atau tak..hehehe :)

p/s : sy suka entri ni..morning cikgu!!

Jue said...

Dulu kitaorg blog asing2 tp suatu hr tu tdetik nak gabung. X sangka gak best hasil dia =)

Gen2Merah said...

Mama Afifi ---->

tiuma kasih ya mama

Gen2Merah said...

maszull ---->

setuju dengan mama. Perempuan mempunyai kelebihan utk kelemahan lelaki.. masing2 punya cara yang tersendiri utk saling membantu

Gen2Merah said...

Ninie ---->

Insya Allah, lelaki yang bertanggungjawab adalah lelaki yang sentiasa memberi tunjuk ajar dan bimbingan kepada para wanita.

p/s: ada masa saya akan join ya ninie contest tu

Gen2Merah said...

IMANSHAH ---->

ehehe.. saya lebih takut kepada lelaki yang menyerupai wanita.. ekekeke

HaiDa HiDa said...

nice entry Cikgu.. :)
hida pun bangga menjadi wanita kerna wanita punyai byk keistimewaan.. tetapi hida minta jauh dari menjadi wanita yang hebat hanya ngan melemahkan kekuatan seorang lelaki.. yg terbaik kehebatan dan kekuatan itu di gabungkan menjadi satu dalam mencari sebuah kedamaian.. :)

Gen2Merah said...

Dylla Abas ---->

ai, napa Dylla nak jadi tulang belakang lelaki.. kan wanita itu adalah sebahagian drp tulang rusuk lelaki.. ehehe..

mownink juga ya dylla

Gen2Merah said...

Jue---->

ooo mcm tu ya.. nanti la saya nak cari kawan baik utk buka akaun blog secara bersama... ehehe.. mana tau bole berjaya dan femes macam Jue dan Hhaniekan.. ehe

eima said...

so maknanye kelemahan lelaki adelah pompuan la yea..... klu laki tu gay cam ne plak ek ...

NOOR FATIN said...

lelaki dan perempuan saling melengkapi! :)

MamaEma said...

hebatnya wanita

pwincess Lov3y dOv3y said...

yee suka entry ini..:)

N i e Z a said...

erm..betul tu..lelaki mmg mudah jatuh dek pujuk rayu kaum wanita kan...

Afikah Aziz said...

suke sgt entry ni,err lemah nye lelaki bile berhadapan dengan wanita ekeke (gelak jaat) :P

Mr.Baiz said...

mr baiz setuju!!!

Zulfikar Hazri said...

selamat pagi cikgu!!!!

aimie amalina said...

huuuuuu
moga saya menjadi sebaik2 wanita =]

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...