G2M Superfriends

Wednesday, February 29, 2012

Wordless Wednesday #18 | THE EYES

Wordless Wednesday

~ She says she doesn't care, 
but her eyes tell a different story~


53 comments:

Cikgu Ma said...

murid miskin ke??

amy syifa said...

comeyynya mkn roti =)

cheqna said...

mata tak dapat menipu

Eye_nee said...

Apalah cerita disebalik mata itu yer...

QasehnyaRania said...

ingat zamn sekolah makan kepek pisang tepi longkang je...hehe

mornink cekgu;)
dah sarapan ke?

Mama Ema said...

kesian pula tgk budak tu.

IntaNBerliaN said...

A'aa betoi tu.. drpd mata ni kdg2 kita blh mengetahui kebenarannya..

fizafantagirO said...

makan apa tu comel :)
Mata menyimpan seribu makna .. hanya yang betul2 memahami dapat menafsirnya ..

intan_blur said...

ksiannye tgk gamba nih..
salam rabu cikgu..smoga cikgu sihat2 selalu ye..heheheh..asik tegelak jek klu teringat komen cikgu pasal nuffnang kak intan tuu.adoiii..bkn dpt bjuta2 pun cikgu.. ;)

cinnamon.com said...

mcm biasa ku tengok aje iklan ni..

selaqmat pg cikgu..sedap minum petang semlm ye..

cinnamon.com said...

selamat,ye cikgu..bkn selaqmat.

Tiramisu Fatiema said...

mata mentafsir segalanya..kenapa adik nie?

faridah nazurah said...

sayu je tengok mata dia..

fiza nurani said...

syahdu ~

Masz Sidek said...

mata boleh mengungkap seribu kisah...

missSenget said...

dia makan nasi goreng dalam plastik kan..?

makan dengan gigit hujung plastik tu bagi ada lubang...

mesti da besar dia jadi seorang yg tabah..

Mr.Clive said...

annd u as a teacher spotted that. nice... :)

AmirFX said...

Waduh.. Kesian gak tgk murid tu.. Roti ker dia makan tu?

cIk JanNah said...

sayu nya tengok muka dia..:(

dwaty said...

terkenang kisah lalu... situasi yang lebih kurang sama tapi persekitaran yang berbeza...

Hafizin Jamil said...

budak ni nampak macam matang and berdikari skit..

[sutera kasih] said...

mgajar d sekolah mana? :)

Diana @ bilakukatacinta said...

x phm...boleh?

~CAHAYA~ said...

memg mata susah menipu...tgk je diri kita kt cermin, mata kita menggambrkn hati kita..........

eB ezrin said...

sp tuh? fav student? :)

Yatie Awang said...

makan apa tu...

akak juga pernah merasa keadaan begitu

ahsfantasy24 said...

bibir selalu tak sama dengan hati,
tapi mata da jalan ceritanya,
kita kena cuba memahami ^^

IMANSHAH said...

makan apa tu dik

Deru Ombak said...

Her eyes do care! :)

Ct Mawa said...

semoga dia menjadi anak yg berjasa kelak

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

doesnt care about? poor?

ieja amieja said...

salam cikgu..
tersenth tgk dia makan kat c2..nape x mkn kat kantin..ni kat depan klass ke??

Nora Shahaira said...

terkenang masa sekolah..teguk air kosong..tak de blanje takde apa nk dmkn..tp nk sekolah punya pasal...diam kan aje..balik rumah..makan nasi dgn garam je..huhu...itulah kenangan kehidupan

Jue said...

mulut bole bbohong tp mata? =)
nape ngan bdk ni cikgu?

#btw, nape cikgu meleleh air mata bc latest entry? urm nak kt cite sedih bkn jugak, nak kt cite lawak bkn jugak haha

3no gr33ny said...

tidaklah hamba tahu kenapa..yang pasti bila tengok gambar ni rasa semacam mahu mengalir air mata...

Si BuDaK KaChAk said...

mulut boleh menipu tapi bukan mata...

Eera Shera said...

mata x mmpu menipu..err kalo org menipu, matanye memandang ke arah kanan..

mcm kesian je tgk bdk ni

maszull said...

assalamualaikum cikgu dil...seronok dpt makan roti yer pandangan mata dpt menggambarknnya..:(

aimaniman said...

siapa dapat 'baca' mata orang lain, dia bijak memahami bahasa badan, boleh menjadi pendengar dan teman sejati...

dela said...

sedih tgok.... kita boleh baca fikiran mereka... :( alangkah bertuahnya kita d semenanjung...

Kancil 8349 said...

kesian....

ABU said...

Aku pun teringt dulu masa zaman aku skolh dulu.. Sedih gak kalau dikeng kembali.. Demi ilmu, Mulut harus berkata tak kesah.. Semoga budak ini nanti berjaya mancapai cita citanya aminn

~SaL IjOu~ said...

pandangan mata menyimpan seribu satu makna~

Awan Biru said...

Aduh, tak boleh nak singkap makna.

LadyBird said...

sarapan pagi ke dik? :D

wan nurul hezrina said...

kata tak sedih n kuat tapi air mata dok berjurai2.huhu..

sedapnya budak makan roti=)

Aien Not Alien said...

tak terkata-kata la...hmmmm

anisalya said...

selalunya mata akan mengatakan yang sebaliknya kan?

c'axoera ヅ said...

hrmmmmmmmm nampak macam kesian pun ada but i dun know why shud I have that kind of feelin :(

Hanie Dew said...

kat tmpt kita mmg ramai yang miskin dan tak berkemampuan. sangat jauh bezanya dengan kehidupan di tanak semenanjung ni. ='/

Iffah Afeefah said...

Pmpuan sllu cmtu
ckp xkisah tp sbnrnye?

Nisa Greennnpanda said...

bdk tue bwk bekal sndri ye?

btw, sy br prasan yg sy nie "murid pmpuan" cikgu Dil.. hihi~.. thanks!! ^_^

Nisa Greennnpanda said...

hehe.. bkn murid btul2.. tp sy br prasan yg blog sy ade dlm blog list awk, hehe.. >_< thanks tau!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...