G2M Superfriends

Wednesday, November 2, 2011

Lalu HUJAN TURUN



Bila hujan turun

Saya mesti kesejukan

Bila hujan turun

Saya selalu kebasahan

Bila hujan turun

Saya selalu mengelamun

Bila Hujan turun
Saya selalu bersembunyi dalam selimut...

Ekekeke....

Memang betul lah November dan hujan sukar untuk dipisahkan. Tiap tahun bila masuknya November, air mata hujan akan turut sama mengiringi sepanjang perjalanan bulan ini. 


Masihkah kau ingat
Kita berlari-lari
Di kaki langit
Mencari pelangi

Lalu hujan turun
Kita basah bersama

Masihkah kau ingat
Masihkah kau ingat
-Kopratasa-

Hujan adalah anugerah daripada yang Maha Esa. Semoga kita mendapat manfaat dan hidayat yang mencurah-curah daripada Nya


Hujan rintik-rintik...Ombak naik naik...
Emak bagi duit..Saya pergi sekolah...
Tiga tambah tiga... Saya jawab enam...
Cikgu kata betul... Saya balik rumah...


Ohh, inilah lagu dalam lukisan semasa zaman sekolah rendah dulu... Indahnya memori dulu-dulu kan.. Heee 

~HADAPI DENGAN SENYUMAN~

41 comments:

3no gr33ny said...

comel je..hehe...

versi lagu hamba pulak semacam ini...

hujan rintik2 air bergelora,
emak bagi sposen,
ayah bagi sposen,
saya pon pergi sekolah..
cikgu kata 3+3,
saya jawab 6,
cikgu kata right,
saya pon balik umah..

heheh...

CikGu Ma said...

amboi...nyanyi hujan lebat2...nak berbungkus lettew hujan2 ni...

miya said...

november rain...

miya said...

november rain...

AmirFX said...

Time hujan2 cmni mmg sesuai la kalau sembunyi bawah selimut.. haha..

Ezad Skytech said...

yeahhh....kalau hujan memang best tidur je...hee~

cinnamon.com said...

sayang la bunga tu..

YNA said...

wah.. cikgu nyanyi? hihihi

sabah pun ujan ka?

maya said...

kalau ujan...minum kopi panas sambil tengok hujan turun...beshnyer...

S..U..D..@..I..S said...

suka mandi hujan

whitecappuccino said...

suka lagu Kopratasa tu..teringat zaman sekolah.

Santri T.P.I.N.I said...

hujan rintik-rintik, air bergelombang, mak bagi dua posen, ayah bagi dua posen, adik pergi sekolah, cikgu tanya 6 kali 6 adik jawab 36, belok kiri belok kanan, anak beruang....versi saya masa kecik2

Nurnajwa KZ said...

Hehe, yg lukisan tu kte tau buat ;)

tapi lg suka buat anak beruang.

Titisan Hujan said...

suka hujan

aku dan hujan tak dapat dipisahkan

PinKy MoMMa said...

hujan mampu buat diri ini tenang..tenang dengan bunyi..tenang dengan cuaca..tenang dengan anginnyer ;)

hati jadi sejuk..tiada amarah di dalam nya..

ecehhhhh...slmt pagi cikgu!

Hanie_Dew said...

aku sangat suka hujan. macam rasa kasih sayang Tuhan kat kita.

ko tertinggal satu lagu la. November Rain.

Aien Not Alien said...

musim hujan ni...macam2 lagu tentang hujan keluarkan...hihi...


lukisan sambil nyanyi2 tu selalu je buat....sekarang pun masih buat lagi time duduk sesaja conteng2 kertas...hihi

Aien Not Alien said...

musim hujan ni...macam2 lagu tentang hujan keluarkan...hihi...


lukisan sambil nyanyi2 tu selalu je buat....sekarang pun masih buat lagi time duduk sesaja conteng2 kertas...hihi

anitadiana said...

cikgu K.l ne hari2 hujan.....petang mesti hujan..bila hujan jalan pun jem gila..sabar aje..hujan pun hikmah allah juga syukur alhamdulilah...

Sunah Sakura said...

sweet la! suka! :)

Fara said...

November juga selalu dikaitkan dengan cinta. Cinta bersemi di bulan November. Hahahaha!

QueeN TerataI said...

cewah2.. mcm ada memori je gen2 di bulan november ni... hehehe Queen mmg suka bila tiba bulan november.. my big day is coming! owh.. i'm getting old... :(

farah fauzi said...

hujan yang turn bagaikan air mata...hehe...

Dylla Abas said...

zaman sy dulu pun ada lagu macm tu dan lukisannya pun mmg macam tu juga..oh,sezaman rupanya kita ye (",)

p/s : jom ke blog sy cikgu!!

http://starfleet2208.blogspot.com/2011/11/idea-sudah-datang.html

intan_blur said...

skrang musim hujan cikgu
so emosi agak2 suram sikit.
ekkekeke...slamat ptg cikgu..

maszull said...

assalamualaikum dil....yer la dah masuk bln Nov n Dis ni dah masuk musim hujan ni...:)

p/s musim org kawen gak kn...:)

LiFe KaMi said...

sediakan payung sebelum hujan..
lagu terakhir tu masa sekolah rendah dulu..masih ingat..hehe

bobiedanbad said...

teringat lg november rain :)

THE LEKAT LEKIT STORY said...

betul tu yg pahit kdg2 indah di kenang

PeRmAtA bIrU said...

hahahah.. suka sangat lagu hujan rintik2.. keh3...

bestkan tdo time hujan.. memang tak rasa nak bangun.. tambah2 kalau ngah cuti n dok umah sewa.. heheh

cik sakura said...

november bulan paling best untuk cik sakura..sweet november..

d_LA said...

kene nyanyi lagu november rain ni camni..
bila hujan turun...





















saya malas nak mandi..
hehe

Ct Aja said...

hujan dan mata tak dapat dipisahkan..hihihi

Aisy Nasiha said...

jiwang lak bila hujan tiba ye? haha..yg penting happy je..dh akhir tahun ni, nati dh cuti...bestnya

ieja amieja said...

kecik2 dulu sy suka sgt bila ujan turun..sbb leh main ujan..tp skrg setiap kali ujan..sy x suka ..sbb asyik terkenangkan arwah mak jer n ada kenangan x best..cdey ..cdey..selamat aidiladha

Daddylicious said...

hujan bagus untuk tidur2....hehe

Puan Kutu said...

best2..betul2 menggamit memori lagu yg last tu..tp sy punya ada ubah sikit..:)

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

teringin nak makan ubi kayu kalau hujan2 macamtu:))

delarocha said...

"november rain"

aimie amalina said...

bile ujan turun
mule malas nk mndi
kikiki

Anonymous said...

mengapa tidak:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...