G2M Superfriends

Tuesday, June 5, 2012

Saya PEMANDU BERHEMAH

Secara jujur, saya ni bolehlah dikategorikan sebagai seorang pemandu yang berhemah. Ya, percayalah. 
Hahaha. Sila muntah.. 
ekekeke!! (",)

Nak tahu, setiap kali nak parking kereta, saya akan pastikan kereta saya akan parking betul-betul di tempat yang dikhaskan. Bukan tu je, saya tak pernah pun sms atau sambut panggilan ketika memandu. Tali pinggang keselamatan sentiasa tersemat di dada. Masuk simpang saya akan signal lampu. Malah tak pernah rasanya saya nak memotong di garisan kembar mahupun di lorong yang tajam. Nak pasang muzik pun cukuplah berpada-pada.. Hamboii (",)

Memandu kereta di lebuh raya jika had laju cuma 70km/j, maka 70km/j jugalah saya bawa. Jika terlaju pun, itu hanyalah kebetulan yang bukan disengajakan. Bawa slow pun sentiasa berada di lorong kiri tau. Hebat kan saya. Ya, saya adalah seorang pemandu yang berhemah. Percayalah. Sila muntah lagi. Hahaha... wekk (",)
::::::::.................

Tapi malang itu tidak berbau. Yang salah tetap salah. Pagi semalam kan, saya on rush nak beli top up kredit dan beli beberapa jenis barang. Pusing punya pusing tak juga jumpa-jumpa parking. Then, saya pun double parking lah kejap kat tepi, terus berlari-lari anak ke sebuah kedai yang dituju. Bila kembali semula ke kereta, makkk aiii.. Cepatnya surat saman parking tercegat di hadapan cermin kereta..


Argghhhhh.... Aku dapat surat samannnnnnn lah weeii... Tak gunaaaaaaa.....

Memang sampai ati betul la. Bapak polisi tak ingat ke jasa-jasa saya selama ini yang begitu berhemah dijalan raya? Wakakaka....

Moral of the story---> Buat baik biar selalu. Buat salah jangan sekali-sekala. Hahaha. Padan muke aku. Pagi ni nak pegi balai polis jelaskan saman. Menderma dengan kerajaan lagi lah nampaknya... (",)

46 comments:

Aisy Nasiha said...

haha, sian cikgu..tapi tak pe, bt pengajaran lah. ni baru sekali. saya dah lama insaf, masa ulang alik dari johor ke klantan dlu, selalu sangat merempit, pernah dpt surat cinta mcm tu rasanya dah 4,5 kali. dah banyak juga derma kat pak polis tu...
tapi sekrang tak insaf sgt pun, kalau pergi balik sekolah, di Highway Elite tu mmg 110+ sikit..nak cepat, hehe...

mMoOnN aAlLeEaA said...

Buat salah jangan sekali. sekali buat terus kena ye cikgu...

dee said...

ohyeahh! kekeke sila langgar lampu merah selalu. :P

~Sweet Honesty~ said...

muahaha..cikgu jumadil dapat surat cinta pula..

eyh..tukar topik.. bujang ke dah bertunang ke dah kawin?? cepat2 la kawen yea..hihi

Pen Biru said...

buat baik jgn selalu, buat jahat sekali sekala
hehehehe

IntaNBerliaN said...

hihii sian cikgu.. sekali buat salah terus tertangkap.. hihi.. tapi xpalah, cikgu byk duit. lum kawen lagi.. leh derma kat kerajaan duit tu.. hehheh :-)

Adylia Qarissa said...

dkna tolong gelak..hahahaaa... tu lah, parking merata lagi kang tak pasal2 kena sedekah pg hari..niat sedekah tau ;p

Iffah Afeefah said...

pemandu skema hehe

tak dpt nk cover

dr td dok glak je

=P

Ayuni said...

hm, menyampah kn klau kne saman ms kte x rs kte slh....

Kakzakie said...

Kakak pernah kena tapi kalau saman majlis tempat kakak 20 ringgit je. Tak jejaskan kalau nak renew road-tax tak apa. Jgn saman JPJ kalau tak bayar tak dapat nak renew road-tax.

Ini yg dikata nasih tak baik cikgu.

Masz Sidek said...

huhuhu... dpt surat cinta dr bpk polisi... ;p

lepas ni jgn buat lagi ye cikgu...

Dylla Abas said...

hehehe..kalau terlalu berhemah sangat pun susah juga kan..mesti dalam sejarah kena saman kan :)

p/s : morning abang!!

sara pedrosa said...

haha..

apa salahnya beramal sekali sekala

Pok Amai-Amai said...

Sbr ye cikgu. Nsb tak bape nak bek tu. Heheheheheh!

msredcheesecake said...

Berhemah la sangat...hahaaa.... Sabo jela...

Aien Alien said...

morning bang...hahahahaha. kelakar pula rasa, memang berhemah la...itu yang sesekali buat silap terkena saman terus...ekekeke

cimOt said...

itu petandanya, u're not deserved to do wrong...

teruskan pemanduan berhemah tu ye cikgu..hihihihi

pena rozie said...

dapat surat cinter yer. sila bayar... hak3...

~SaL IjOu~ said...

sy ada beberapa saman yg belum sy lesaikannya..erk~

JunAina said...

Akak 4 tahun pakai kereta sendiri. Ada 1 saman speed trap (kalau kene masa merempit kat highway nak balik kampung nun jauh diutara oklah ini kene kat Sungai Besi!), satu saman parking kat kajang (tak bayar parking dan pamer resit...hehehee) sama jugak lagi satu saman parking kat melaka. Nak singgah 15 menet je nak kena beli kupon parking utk sehari...ishkkk...

QueeN TerataI said...

sabar jela yer.. sekali sekala menderma apa salahnya cikgu.. hehehehe

maszull said...

assalamualaikum cikgu dil....betul tu walaupun sentiasa berbuat baik sesekali terlepas pandang juga bila dah kena saman barulah terfikir balik akan kesalahan yg telah kita lakukn walaupun sekejap je...

moga kejadian itu menjadi pengajaran buat kita semua...:)

Che Rosliza Che mat said...

kesian cikgu dapat surat cinta dari polis hihihihi...banyak ke?

anitadiana said...

kak ita macam cikgu juga..biasa ikut peraturan...pada suatu hari paking tepi jalan sambil tunggu en.hubby.. abis keja..jemput dia..masa tu mengandungkan si arisya..tunggu hubby lambat sangat..gi lah tandas sekejap...keluar aje tengok polis trafik bagi surat cinta lah..tu lah 1st time kena saman..tapi tak banyak..rm30 aje...sekarang lebih hati-hati..he..he..susah hati juga...

LydSunshine said...

Bawak slow di lane kanan? Tak kena marah ke? Bukan lane utk bawak perlahan di lane kiri ke? Heheh..

Apa nak buat. Sekali sekala tu la yg malang.

Gen2Merah said...

@LydSunshine
iya, saya tersilap... bawa slow sebelah kiri lah plak kan.. Thanx remind me... dah betul kan pun.. ehehe

rieda_ffya said...

cikgu...siannye...cuti sekolah dpt surat saman lak...cepat2 byr ye..kan ade prob len laks..

Mrs Lurve said...

setakat nie ada 4 saman dr council gara2 xde ticket parking nie la..smpai skrg xbyr..dh bape tahun dh huhuhu..

Aziela said...

Hahahhaa....baguuuusssss peribahasa baru tu cikguuu. Cemerlang sungguh...

aizamia3 said...

yang baik tak pernahnya orang nampak.. tapi cer buat menda tak baik, dengan mudah orang kenal orang cam..

SURIA AMANDA said...

sesekali terkena juga kan....sabar yo la....

eLL said...

salah antar ke? atau ermmm... ntah.
haha, sabar ye.

nasib baik saya tak pernah lagi dapat saman. fuhhh

ABU said...

sila bayar cepat.. jgn tangguh tangguh hahahaha

cinnamon.com said...

nampak kejam ajekan..

mmg sakit jiwa di buatnya...

delarocha said...

sabar je laaaa

MulutPayau said...

siannya...nak tergelak pun ada....sesekali derma utk kerajaan apa salahnya...kan..kan..kan...

Cik Yatt said...

hee..nnt wat je..tpi berpada2 tau..kang kene samn lagi lak.. :P

Rizki Pradana said...

Nice blog sobat.. postingan2nya juga sangat bagus, menarik dan bermanfaat sakali..:)

terus menulis menulis yaa..^_^

oia salam kenal
kalau berkenan silahkan mampir ke EPICENTRUM
folloback juga ya buat nambah temen sesama blogger,,tukeran link juga boleh,,makasih..^_^

Marya Yusof said...

As salam Cikgu,

Ala kesiannye... Kebocoran rezeki tu... Anggap jelah duit tu bukan milik kita kan... Akak pun mcm tu gak dulu, selama memandu tak pernah kena saman... tup tup dpt surat saman dr Majlis perbandaran atas kesalahan parking jgk... RM 300 jgklah terbang... Tp yg pasti not my fault (taknak mengaku lg tu) hehee... Hubby akak lah suka taknak bayar parking dahlah drive keta akak...huhuhuuu... Sblm ni nama clean je tau! kekekek :)))

anisalya said...

belum pernah kena saman sbb parking. tp tk bayar parking ada la. hahaha... speed trapped pernah kena jugak sekali. ngeee...

9n0L4 said...

haha. itulah yg dikatekan malang tak berbau.

PeRmAtA bIrU said...

hahahah... biasalah bila kita buat benda betul orang x perasan... sekali buat salah terus kena saman... saya juga pernah kena macam tu... buat salah jgn sekli...

ariana said...

dah nak terkena nak buat mcmn kan..tp elok sgt lah Cikgu amalkan amalan yg baik dan x langgar undang2..sbb mcm2 hal lain yg buruk boleh berlaku..

whitecappuccino said...

cepat aje mereka bertindak ya? tinggal sekejap dah kena saman..kesian cikgu..

etuza said...

pernah juga kena saman, memang parking salah ..seketika membeli satu benda, dah dapt saman..sedih juga masa tu..

ch000tz axoera ヅ said...

lain x memandu jangan ikut napsu cikgu heheh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...