G2M Superfriends

Friday, May 18, 2012

HADIAH Hari Guru

Hadiah itu suatu penghargaan yang indah. Tiada orang yang tak suka dengan pemberian hadiah. Rupa fizikal hadiah itu tidak penting, melainkan nilai keikhlasan yang tersirat disebaliknya. (",)

Sempena Hari Guru 2012, saya dengan berbesar hati ingin merakamkan banyak-banyak terima kasih buat sahabat-sahabat guru serta murid-murid anak didik saya yang sudi menghadiahkan hadiah yang bagi saya amat besar nilainya untuk dikenang sepanjang zaman. Terima kasih banyak-banyak.


Hadiah tak lah banyak mana, tapi sudah cukup membuatkan saya tersenyum simpul sepanjang hari. Terima kasih semua atas ucapan, pemberian, dan doa-doa kesejahteraan daripada kalian semua. Semoga kita akan sentiasa mendapat rahmat dan kasih sayang daripada Allah swt.

33 comments:

anisalya said...

mengajar dgn ikhlas pasti disayangi.

Marya Yusof said...

As salam Cikgu,

Buenos Dias! Awal pagi update :)

Tak kisahkan hadiah apa yg penting terasa dihargai... Syukur... semoga cikgu ceria2 selalu :)))

aizamia3 said...

walau hadiah tu biasa tapi tetap membawa impak yang luarbiasa kan cikgu.. ;)

jemarisuri said...

selamat hari guru buat awak...semoga menjadi guru yg terhebat buat anak didik awak...insyaallah...

**hadiah tu taknak share ke?...hehe..

AmirFX said...

Banyak gak hadiah tu.. Syukur...

Che Rosliza Che mat said...

Selamat hari Guru...Untung jadik cikgu....banyak hadiah dapat hihihi

lady scooter said...

Time2 ni pastinya cikgu2 rasa dihargai...he3...selamat hari guru

Aziela said...

Tersenyum sepanjang hari kerana rasa dihargai... Hilang semua penat lelah kan...

Dylla Abas said...

wahh..bestnya dpt hadiah..tapi apa yg penting bila orang menghargai usaha kita kan

p/s : morning abang (",)

Mrs Lurve said...

tetap gembira, wpun ada kdg2 hadiah yg diterima cuma sabun dettol hehehehe

Kakzakie said...

Banyak tu cikgu... kalau dinilai duit pun banyak tapi penilaian hati itu laaaagi besar... tahniah cikgu.:)

MulutPayau said...

seronokkan dapat hadiah...terasa diri amat dihargai....

yanti isa said...

Selamat Hari Guru

QueeN TerataI said...

salam gen2... wah xbyk ke ni? Queen rasa mcm byk dah ni.. seronokkan jd cikgu.. lbh2 lg kalau anak murid kita mengenang dan ingat kat kkita. besar pahala yg cikgu dpt dgn ilmu yg diturunkan... mengajarlah dgn ikhlas cikgu insyaAllah anak2 murid kita akan berjaya... tahniah krn jd seorg pendidik.. pemangkin masa depan anak bangsa, agama dan negara.. bukan sedikitkan sumbangan yg cikgu2 berikan... terima kasih cikgu... :)

MamaEma said...

banyak hadiah..pasti ramai anak murid sayangkan cikgu ni

Hanis MY said...

selamat hari guru! mesti cikgu fav ni... disayangi para pelajar...

Jue said...

kira byk jugak tu =)
selamat hari guru beb! teruskan berbakti utk anak bangsa!

3no gr33ny said...

seronok dapatr hadiah byk2 =)

tapi lagi seronok bila jasa dikenang

PariPariPutih said...

takde guru takde le cendikiawan, hartawan, jutawan... boleh.. :)

Kalau Tak Suka... Pulangkan...http://paripariputih.blogspot.com/2012/05/kalau-tak-suka-pulangkan.html

maszull said...

assalamualaikum cikgu dil...banyak nyer dapat hadiah tu beruntungkan jadi seorang pendidik ni setiap tahun sentiasa ada yang menghargainya...

cikgu dil nanti datang ke blog mama yer sbb mama ada buat n3...tadi mama nak komen blog cikgu ada virus Malware kuar nasib baik mama sempat tulis komen ni...:)

terpaksa kena ulang byk kali bila nak tulis je die kuar yg merah tu...

cinnamon.com said...

terima kasih anak2 murid..

maszull said...

assalamualaikum cikgu dil....sori mama dtg ni ...

http://maszull.blogspot.com/2012/05/nak-komen-tak-boleh-la.htm

~Sweet Honesty~ said...

wahh..besar2 hadiah cikgu dapat ya..hehe.. tahniah.. saya pun dpt juga..(^_^)

Iffah Afeefah said...

Y pntg pghrgaan tu

sy nk tupperware tu bole?;-)

aimaniman said...

kat sekolah akak, cikgu ajar men rendah untung sbb budak2 form 1,2 ni masih nak bagi cikgu hadiah, tapi yg ajar upper form, kureng sikit,... budak2 besar malu nak bagi2 cikgu hadiah kot.. lebih baik buat beli topup..

delarocha said...

bestnye dapat byk hadiah

IMANSHAH said...

untung lah !! weee

NOOR FATIN said...

banyak hadiah. hehhe untunglahh ;)

THE LEKAT LEKIT STORY said...

bertuah jadi cikgu.. :D selamat hari guru

IntaNBerliaN said...

alhamdulillah.. seronokkan cikgu bila ada ank murid yg bg adiah.. bkn apa.. kita sbgai kenang-kenangan apabila kita dh bertukar nanti..

Aien Alien said...

Selamat Hari Guru :D


kita boleh kongsi2 hadiah kan bang? ekekeke..

aimie amalina said...

cekgu!
dah lame x mai sini
dkesempatan ini
walau gak trlmbt

sy nak ucap selamat hari guru buat cekgu gentu :)

Puan Kutu said...

bestnya jadi cikgu.sapa tak suka dengan hadiah kan?wpun sekecil2 dan semurah2 hadiah.keikhlasan dan penghargaan itu memang membuatkan cikgu senyum sepanjang hari..:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...