G2M Superfriends

Monday, March 19, 2012

Kembali ke PERJUANGAN

Pagi Isnin.....

Tiada yang paling menarik di pagi hari ini melainkan semangat untuk kembali semua ke perkarangan sekolah dengan lembaran kerja yang lebih baharu dan lebih bersemangat. 


Hidup memerlukan pengorbananan. 
Pengorbanan memerlukan perjuangan. 
Perjuangan memerlukan ketabahan. 
Ketabahan memerlukan keyakinan. 
Keyakinan menentukan kejayaan. 
Kejayaan pula akan menentukan kebahagiaan

54 comments:

IntaNBerliaN said...

slmt kmbali bertugas cikgu.. :-)

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

cuti dah habis bro.. selamat kembail bertugas

~SaL IjOu~ said...

mari kita mulakan tugas dgn penuh semangat!~ ^^

azam said...

:) selamat bertugas.....

perhimpunan atas padang je? best

Dylla Abas said...

welcome back to school...!!!

p/s : morning abg (",)

Ckin Kembaq said...

berjumpalah dengan peljar2 ye dak?.. ^_^

Santri T.P.I.N.I said...

Selamat berjuang cikgu! tugas guru amat mulia...

Yatie Awang said...

selamat kembali mengajar...ada surat untuk cikgu ni...jom

msredcheesecake said...

Saya yakin saya akan capai kpi rini... Hhee....

HeNRieTTa JoSe said...

Selamat Kembali Bertugas...

Aien Not Alien said...

morning...selamat kembali bertugas bang...hehehe..


dah seminggu bercuti sakan...kembali mengajar penuh semangat...yeahhh!!

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

semangat cikgu semangat!!


selamat bertugas cikgu :)

Yana Libra said...

Selamat mengajar semula~~ :D

intan_blur said...

selamat kembali btugas..
harini anak dara intan..awl2 dah bangun..xpyh kejut2/..sbb dah xcited nak g sek..cuti dah lama kan..

ieda said...

selamat kembali bertugas dik

dan selamat kembali ke rutin harian buat akak ;))

Mama Ema said...

selamat kembali bertugas cikgu..mak mertua akak ingat cuti sekolah dua minggu..tertunggu-tunggu anak akak kat rumah.

Pok Amai-Amai said...

Klu cuti sekolah ,cikgu pun cuti ke? Curious gak...

Ezad Skytech said...

Selamat kembali mengajar...hee :D

cIk JanNah said...

selamat hari isnin cikgu!
selamat kembali ke sekolah :)

^aNgRiAni^ said...

selamat bertugas Cikgu Gen2Merah :-)

Saya monday blues ari ni huahuahuahuahua

Hanis Azla said...

selamat memulakan tugas dengan penuh bersemangat..

Puan Kutu said...

adajuga org yg berjaya tp tak bahagia.camna tu?hehe..

selamat kembali ke sekolah ye cikgu..:)

EruzuLiyana said...

Hidup memerlukan pengorbananan.
Pengorbanan memerlukan perjuangan.
Perjuangan memerlukan ketabahan.
Ketabahan memerlukan keyakinan.
Keyakinan menentukan kejayaan.
Kejayaan pula akan menentukan kebahagiaan.

*suka ayat ni*

Pok Amai-Amai said...

Cikgu,

Saya nak jwb komen cikgu kat kotak komen sy sebelum nie. Sebelum tu, sy mtk maaf klu ade komen sy yg bt cikgu tersinggung ya. Sy lgsg tak sedar yg sy sbnrnya dah bt cikgu rs tak sedap dgn komen2 sy. Apa yg sy katekan selama ni adalah apa yg sy lihat. Dan maksud curious sy sbnrnye mmg betul2 curious. Bukan sbb sy tak puas hati. In fact, sy tak terfikir utk rs tak puas hati. Mmg betul sy jengkel dgn sikap sesetengah guru tapi tak semua. Dan hanya jengkel pd cikgu yg penah sy hadap dan kenal. Sy percaya, cikgu adalah antara salah seorang guru yg jujur, ikhlas dan bersungguh2 dlm mendidik anak2 kita. Minta maaf sgt2 cikgu. Sy sbnrnya curious sbb ade certain cikgu yg kerjanya byk walaupun di masa cuti sekolah. Sy teringat ms sy jdk cikgu dulu, walaupun bdk2 cuti tp ada tugasan yg guru wajib lakukan. Lagipun cikgu, sy jdk cikgu pun taklah lama mana. Jdk sy mmg tak arif sgt2 pun perihal dunia perguruan nie.

Sekali lagi dgn rendah diri, sy minta maaf sgt2 dgn cikgu andai komen sy selama ini bt cikgu terasa hati.

Mr.Clive said...

slmt bertugas cikgu power!hoho

respect!:D

Tiramisu Fatiema said...

Selamat kembali ke sekolah..moga teruskan perjuangan..

Hafizin Jamil said...

saya tengah senyum ni cikgu..hehe

cik Kartun said...

slmt kembali brtugas!!
best tak jadi cikgu.. CK brcita2 jadi cikgu jugak nieh hehehe

MulutPayau said...

wah...brsemngat betul ya dik...selamat kembali bertugas....

AmirFX said...

Selamat bertugas cikgu...

Mak Wardah said...

Selamat kembali bertugas, cikgu. Dah lama akak tak outstation ke tawau.Mmmmmm

ashrafi said...

Allah memberkati.

Amin, amin...

dhiera said...

selamat kembali bekerja!

Cikgu Ma said...

saya rasa nak cuti lagi...hehehe

3no gr33ny said...

ni perhimpunan pagi ke?? hamba juga sedang bersekolah..hehe

Eera Shera said...

kjap je cuti kan..puas x ckgu? anak murid konpem x puas hihi

c'axoera ヅ said...

siyes mmg admire org yang jadi cikgu ni...semangat tak pernah hilang......:)

cikgu sehat kewwww :p

ABU said...

Tuuudiaaaa kata kata seorng guru.. Slmt malam ciku..:)

tie gadies said...

u cikgu d mana yer.. betugas d mana

SURIA AMANDA said...
This comment has been removed by the author.
SURIA AMANDA said...

selamat kembali bertugas cikgu...wahhhh...mesti pening melayan kerenah anak murid kan..

Hanie Dew said...

weee..perhimpunan. tetibe aku teringat lagu sekolah rendah aku.

pendek kata, pengorbanan itu penting untuk mendapatkan kebahagiaan.

Juliet_iRa~" said...

dah cuti terasa malas nak ke sekolah..hee

tp mengenangkan murid2 semangat tu timbul blk..:D

Papa Mifz said...

semoga menjadi warga pendidik yg dedikasi...amin..

Kancil 8349 said...

selamat kembali geng

Iffah Afeefah said...

Senyum

Ummi_R❀salici❀us said...

Salam....

sibuk nampak cikgu sekarang ye... selamat bertugas... selamat mendidik anak bangsa... :)

Iena Eliena said...

Blogwalking here...

cik iena follow your blog..
follow my blog juga ye(^_~)
www.ienaeliena.com

etuza said...

Asalam,sesungguhnya inilah yg ada dalam hati saya, jujur saya katakan saya benar2 suka berblog. Tapi dalam masa sama takut ada dosa. Sebolehnya kita usah letak komen menyinggung org lain.Terim kasih, ada linkkan dulu, baru jejak melalui blog Kancil

c'axoera ヅ said...

cikguuuuu oh cikguuuuuuu!!

etuza said...

Huh! drop komen terbanyak ni 50..Gen boleh baca ka komen2 ni. Datang melihat laman Gen ya..

Dee said...
This comment has been removed by the author.
Dee said...
This comment has been removed by the author.
maszull said...

assalamualaikum cikgu dil....bangun kembali dan mulakan dengan semangat yang baru cikgu...semoga cikgu sentiasa bahagia n ceria menempuh kehidupan ini...:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...