G2M Superfriends

Friday, January 20, 2012

AIR ooo AIR.

Lesu lesi jadinya Jumaat ini. Sepanjang hari bekalan air terputus. Tangki biru pun dah mula kering kontang. Nak tumpang mandi rumah kawan, rumah jiran, rumah pakcik dan makcik pun hadapi masalah yang sama. Pokok pangkalnya masing-masing mencuba untuk pertahankan sebaldi air yang ada. alalaala.. Nak hidup punya pasal kan.. ekekee (",)

Setakat mati karan, berpeluh berpanas takda masalah punya. Tapi bila bekalan air terputus, kelemasan dalam kerimasan jadinya. Merungut sajalah sepanjang hari.

Tak dapat nak mandi, nak minum, nak basuh, nak cuci, nak gosok, nak berus, dan paling penting tak boleh nak makan banyak-banyak. Kang 'tercirit', terpaksa lah pakai tisu tandas @ batu untuk mengelap. Istinjak kan.. hehehe (",)

Pokok pangkalnya segala aktiviti dalam rumah kena catu, kena tahan. Lemas owh dalam keadaan darurat macam ni. Dari sinilah baru kita faham betapa beertinya sebuah bilik mandi dan tandas. 

Bak kata sahabat saya 'Pok Amai Amai'-----> 

"Tiba-tiba terasa ingin mahu menari dalam Hujan, sambil ada lagu latar 'I wanna Dance With Somebody"


Yeeehhaa (",)


43 comments:

~ yus ~ said...

air kena catu ke cikgu?

Gen2Merah said...

@~ yus ~
dengar2 ada saluran air paip utama pecah d tepi jalan.. harap segalanya ok..

Nur-nba said...

Alahai kesiannya.. Memang susah jika ketiadaan air.

zareliqa afiqa said...

Tak suka bila takde air.Susah~ huhu=.=

Acik Erna said...

memang rasa serba tak kena bila air tak de..dulu masa dok kuaters dinilai..macam tu la..kerap paip tak keluar air..seksa..

Cikgu Ma said...

elele...padahal x bayar bil..kena potong bekaln..hik3...

Ezad Skytech said...

mmg rasa tak selesa bila air kena catu ni...

Gen2Merah said...

@Cikgu Ma
hamboi... so jiran2, pacik makcik suam tu tak bayar juga la... ekekee

AmirFX said...

Dalam tivi bukan main lagi cita dierang nak bekalkan air kesemua kawasan pedalaman... Kesian gak tgk tempat yang takder air... Aku dulu pun pernah gak mengalami beristinjak dengan daun kering...

cinnamon.com said...

musibah tak ada air...

sekejap aje tu..

Tihara said...

lama dah ke tk de air..semuga sabar menempuh ujian ea

~Nana BamBam~ said...

dah dibaiki belum papi yang pecah tuh ?

Ladysirna FA said...

harap bekalan air cepat pulih ye cikgu...

Apple Pearl said...

alololo..ciannya..dekat tmpat apple pn pnah terjadi mcm tuuu..xda mandi 1 ari..haha..shhh,diam2 jgn kasitau urg..haha

Afida Anuar said...

Dugaan..dugaan..bila dijangka pulih tu?

Iffah Afeefah said...

Sbb nila takut g area cmtu

da la lone renjer

sabo jekla cikgu

g sg mane2 pastu mandi berkemban erk hahaha

maszull said...

assalamualaikum cikgu dil...kalau x ada air masalah akan timbul, semua hidupan kat bumi ni akan mati kekeringan...

delarocha said...

pernah merasainya..sabar je la

PeRmAtA bIrU said...

klau x da air memang rimaskan???

Tinta Emas said...

air dah ok ke?..pd saya lelaki mudah hidup tanpa air tapi klu perempuan agak sukar sedikit...

Kancil 8349 said...

kesiannya...tempat aku ada air nie...kalau berani, jomlah datang...tangki oren aku masih penuh nie...hehehe.(gurau jangan marah)

Yatie Awang said...

itulahkan..orang selalu cakap, lebih baik tak de letrik dari tak ada air..sabar ek

Aien Not Alien said...

alamak banggg..haha.. masalah kita sama la.. paip utama boleh pecah pulak tengah malam tadi, nasib la sempat tadah2 air..


*selamat dapat mandi pagi tadi nak pergi kerja...wangiii...hehe

IntaNBerliaN said...

hahahaa.. dpt bygkan ayat last yg kwn cikgu ckp tu.. hihii

btw, mmg kalu xda airsusah betoi rs.. nk mndi susah, msk susah.. adoiii.. byk betoi susahnya ni..hihii

3no gr33ny said...

xde elektrik xpe lg..tp kalo bab air..sme jd susah..huhu..kan bagus kalo ada perigi kt umah tu

Puan Kutu said...

alahai kesian cikgu..sabo jer la klu air takde...

haha lawak tang cirit tu..jgn mkn byk ye cikgu.hoho

remyhazza said...

arinie air dah ade ke belum ???

QueeN TerataI said...

dugaan tu cikgu... bila xde air barulah tahu kepentingannya.. bila ada air selalu kita membazir aje... betul x?

ABU said...

ya aku baru baca dlm fb TAWAU group.. tawau sedng mnghadapi masalah air.. bertabahla.. mmg perit tak de air..

fiza nurani said...

Amboi, nak menari dalam hujannn. Takpe, Hadpi dengan senyuman :)

visitme@FaTiN cOrNeR said...

air klu xda mmg seksa la..

whitecappuccino said...

mandi tak hari ni??

Nisa Greennnpanda said...

xsuke btul kalo air xde kn? huhu~..

Aien Not Alien said...

singgah petang kat sini...dah ada air belum bang? :)

aimaniman said...

kesiannya,.. akak dapat rasakan sebab kalau x da air terutama jika ada anak2 kecik memang tersangat susah,.. kalau time ngajar kat kota tinggi dulu siap mandi kat bengkel sekolah atau toilet sekolah... sedey cikgu p sekolah x mandi.. isshhh

ashrafi said...

Assalamualaikum.

Ada juga terbaca beberapa status rakan FB yang tinggal di tawau merungut mengenai ini. Dengarnya sampai 3 hari, betulkah cikgu?

Gen2Merah said...

@Aien Not Alien
alhamdulillah.. da idup yang.. ekeke.. dah bole berenang sana sini.. ehe

Gen2Merah said...

@ashrafi
iya yang.. 3 hari 3 malam tanpa bintang.. eh, 3 hari tanpa bekalan air.. ehehehe.. darurat sebentar d bumi Tawau

Nurul Iman Rosman said...

rase nye kite dok mane2 macam dah tak selamat. manusia manusia, sanggup wat ape saje. hmm.

ehem2, btw hai kawan baru :)

aKSARAfENDI said...

bila air xde, semua aktiviti boleh trbgkalai kan? btapa pntingnya air dlm hdup ni

Dylla Abas said...

betul tu cikgu..kalau bekalan elektrik terputus ok lg hidup berpanas kan..boleh guna kipas tgn..tapi kalau takde air..memang susah

tapi...pelik juga ada org boleh kelemasan bila takde air..macam mana tu ye..? hehehe

p/s: morning cikgu (",)

aizamia3 said...

setakat ni pernah kena tapi sebelah malam jelah dan tak lama.. tapi kalau kena dalam jangka masa yang panjang, memang susah untuk mereka yang ada anak kecil terutamanya..

puanbee said...

pergi mandi masjid lah cikgu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...