G2M Superfriends

Wednesday, December 7, 2011

Wordless Wednesday#10 | NASI GONDRONG TAWAU

Ini adalah "Nasi Gondrong" 
 Made in Tawau. .

 Hot and veri-veri-veri sepaisi punyer
xoxoxoxo :p

"WELCOME TO TAWAU ya (",)"

~SENYUMAN MU JUGAK LA~

36 comments:

Lulu Caldina said...

gondrong tu apa?

Gen2Merah said...

@Lulu Caldina

Gondrong tu dalam bahasa orang Tawau bermakna 'panjang'. Means lebih kepada rambut gondrong @ rambut panjang. Tawau kan mostly Rockers.. ekeke

Pasal pa dinamakan 'nasi gondrong', mungkin sebab menunya dimasak mengambil masa yang panjang. agaknya la. Hoho..
Penat oo menunggu order sampai... ekekeke..

CikGu Ma said...

sedapnya...teringin nak rasa..

Iffah Afeefah said...

waaaa mmg dok tawau ke

erm pedas tu xley tahan la

psst: cte tu sampai situ je..xlarat nk smbg..btw mekasih nangis

AmirFX said...

Macam sedap jer bro...

IntaNBerliaN said...

nasi gondrng?? peliknya nama.. xpnh dgr...

tp ni nasi goreng ke tu?

eiyzniey said...

Wauuu..bez nye...tringin la plak..

Gen2Merah said...

@IntaNBerliaN

Iya Intan.. nasi yang digoreng ni.. pedasnya melampau2 sampai ke telinga... Ngeee~

Afida Anuar said...

First time dengar ni,

kasi sini sepinggan!.. he he..

PS: Salam persahabatan juga, thanks sudi singgah sana. Maaf lama baru dapat berkunjung ke sini..

Miss Nadya said...

sdapnyer nasi g0reng tu..nad ske nsi grg..

P/s :: cikgu ni,mn ad femes..

Ezad Skytech said...

wahhh....nampak menyelerakan je...ni mesti kena try ni kalau pergi sabah...hee~

delarocha said...

tengok gambar nampak macam sedap

maszull said...

assalamualaikum dil...yer la mcm Lulu tanya Gondrong tu apa ek...:)

3no gr33ny said...

mcm nasi goreng paprik pon ad jgk..hehhe

mazda2992 said...

Sedapnya makanan tu..ndak mengajak bah

THE LEKAT LEKIT STORY said...

unik namanya. mau berasap telinga makan.. kekekeke

Ct Mawa said...

name btol2 pelik..tp,,nmpk mcm sedap jew..hehe

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

rsnya perkataan jawa pon ada gondrong..pun merujuk kpd rambut juga

che mid said...

Dalam seminggu berapa kali cikgu ode si gondrong ni..

intan_blur said...

Waahh.mcm sedapye cikgu..nyummm..mcm nasi paprik tgk rupe..
bile la intan n family nak smpi kesane ye..nnt klu intan kesana..intan roger cikgu..;)

Aien Not Alien said...

pelik namanya..gondrong... :)


tengok macam nasi paprik je...mesti sedap ni kan...

eLL said...

nasinya yang banyak memang sedapppp

Fara said...

Knp pgl nasi gondrong?

aizamia3 said...

tengok macam nasi paprik pun ye..

Outbound Malang said...

berkunjung sob..salam blogger
salam kenal dan sukses selalu ..:)

Hanie_Dew said...

ooo..tak pernah pulak aku makan ni.menu baru di tawau ka.

tak sabar aku mo balik raya tahun depan. hari ni check tiket airasia kata ada promo.sekali pi tawau na amcam harga normal jak. xda promo pun.

jue bizi la cikgu madil.=)

MamaEma said...

pelik betul namanya..

H.J said...

banyak kolestrol ni,haha

fRaMe+LenSeS said...

nampak macam sgt sedap. huu. bila nak bawa nadh p ni. :P

Alieza Dayasari said...

aaa gondrong sih....
macam sedap saja tuuu.....

singgah di sini jap..usha entry usha iklan...

Puan Kutu said...

nasik nie ada rupa paprik..gondrong tu panjang yer?hehe kelakar pun ada sebutannya..tp nampak sedap..klu pedas2 sgtsy tak bley take it.tak tahan pedas.hehe

~ yus ~ said...

Nasi gondrong cikgu? Takut dengar, macam gondrowo pulak. Kalau gondrowo tu jawa cakap hantu...huhu

whose said...

Kena test ni coz ak duk lahad datu...kalau datg tawau kena rasa ni..

Saiazuan said...

sedap ni :D

Rtp Farra Arisha said...

hehe, next time klo ke sana pasti dicoba nasi gondrong ini :D keliatan sedap...

Kartini said...

okay. terus lapo

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...